top of page

Velkommen til projektet

'Danskerne, der vil redde verden'

​

Vi lever i en tid, hvor man uden at overdrive kan sige, at klimaspørgsmålet har overtaget den nationale – såvel som den globale – dagsorden. Greta Thunberg, Parisaftalen, FN’s klimapanel, CO2-reduktioner, klimalov, skole strejke, klimamarch, delmål. Du kan næppe åbne en avis, tænde for en nyhedsudsendelse eller tilbringe mere end tre minutter på internettet uden på en eller anden måde at blive konfronteret med, at vi som klode står over for én af de største udfordringer i nyere tid. 

 

Videnskaben har da også for længst slået alarm. Alene de kolde fakta er selv for de største klimaskeptikere svære at komme udenom. Iskapperne smelter med foruroligende hastighed, kloden har kurs mod temperaturstigninger på knap fire grader i år 2100, og mængden af drivhusgasser i atmosfæren er fortsat stigende.

 

Men der findes dog almindelige mennesker – uden for magteliten – som mener, at det ikke er nok at vente på, at politikerne tager initiativ til en løsning. Folk, som har taget klimakampen i egen hånd, og som har dedikeret deres liv til at gøre en forskel i et forsøg på at redde verden.

 

Hvad disse mennesker har til fælles, er netop, at de vil redde verden. Og dét synes vi er interessant. For hvorfor vælger man at tage kampen op som borger? Hvilken forskel håber man realistisk at gøre? Spørger man stort set samtlige klimaforskere, har det ingen effekt på det globale CO2-regnskab, hvis alle danskere valgte at leve selvforsynende.

 

Disse spørgsmål ligger til grund for projektet “Danskerne, der vil redde verden”, som vi har valgt at formidle i form af en halv times radiofeature samt en tilhørende billedeserie.

​

Når du klikker dig rundt på siden, finder du under fanen "tæt på aktivisterne" en reportage og portrætserie. Den følger aktivisterne fra de råber politikerne op på gaden, til de sidder derhjemme på deres værelse. Husk at klik på billederne, hvor du f.eks. kan læse, hvad aktivisterne mener om klimakrisen. 
 

Under fanen "Podcast" kan du høre en feature, der tager dig rundt i Danmark for at møde folk, der har lavet store livsændringer for at leve klimavenligt. 
Ifølge klimaprofessor Sebastian Mernild har det ingen betydning i det store klimaregnskab at lægge sit liv om og leve klimavenligt - men hvorfor gør de det så? Og giver 
det overhovedet mening at kæmpe for klimaet? Det kan du høre i radiofeaturen 'Danskerne, der vil redde verden'. 

  

​

God fornøjelse! 

gruppe8.jpg
bottom of page